Новини

Голлівудське кіно про Україну розчарувало стереотипами про бомжів і горілку

На великі екрани виходить фільм “Спадок брехні”, велика кількість кадрів якого присвячена Києву.

Цей фільм – традиційний гостросюжетний фільм, у якому є поганці, перегони, священна місія, герой і люди, яких потрібно врятувати. Цього разу колишній спецагент мусить врятувати українську журналістку, що й приводить його до Києва.

Загалом фільм наповнений пустим пафосом і кліше, що дозволяє критикам радити не дивитися його. Саме з такою точкою зору виступив Максим Голуб для ресурсу Geek.Informator.

З іншого боку, фільм справді показує як Західна людина дивиться на Київ і Україну.

На жаль, питання провокує навіть акторська гра головних героїв. Хоча, виконавець головної чоловічої ролі, Скотт Едкінс має великий досвід роботи каскадером, що забезпечує красиві сцени бійок та перегонів.

У фільмі можна побачити бібліотеку Вернадського, мости через Дніпро, Софійську площу, автостоянки та багато іншого нашого і знайомого.

Однак саме тут не все так й однозначно.

“Продовжуючи тему неактуальності фільму у 2020-му році, поговоримо про Київ, якого тут доволі багато. Біда лише в тому, що замість сучасного банку — будівля бібліотеки Вернадського, де персонал користується радянськими телефонами (ну, знаєте, з проводом у вигляді спіральки), замість новобудов — хрущовки і квартири часів СРСР. А ЄДИНИЙ жарт у фільмі пов’язаний із бомжем і горілкою (хоча, зізнаємося, посміхнулися). Чи відображає все це сучасний Київ? Безумовно ні. Але в порівнянні зі строкатим і технологічним Лондоном (де відбувається частина подій) потрібно ж показати щось кардинально інше. Начебто нічого такого, адже все вищеперелічене так чи інакше дійсно має місце навіть у наших сучасних реаліях, але осад не самий позитивний”, – розповідає Голуб.

Фільм щойно вийшов на великі екрани, його режисером є Адріан Боль. Фільм знімали в Британії та Україні. Одну з головних ролей виконала українська телеведуча Ганна Буткевич.

Leave a Comment