Важливо Волинь Новини

Перейменування СНУ та повернення університету “рідної” назви

Трудовий колектив Східноєвропейського національного університету підтримав ідею повернути навчальному закладу попередню назву – Волинський національний університету імені Лесі Українки.

На конференції були присутні народний депутат Ірина Констанкевич, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, голова Волинської облради Ірина Вахович, а також начальниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна.

Ректор СНУ Анатолій Цьось зазначив, що мета сьогоднішнього зібрання – дуже урочиста. З його слів, на ньому мало бути 270 делегатів, більшість делегатів – присутні, відтак він відкрив конференцію трудового колективу.

“Обговорення  ідеї відбулося на факультетах та в інститутах університету, де практично одноголосно було ухвалено рішення про назву університету в такій редакції: Волинський національний університет імені Лесі Українки. Це саме рішення більшістю голосів було підтримане і студентським самоврядуванням.

Отже, цілком виправдано, логічно в назві найбільшого університету Великої Волині поєднувати два ключові, визначальні і взаємопов’язані складники – слово Волинський та ім’я Лесі Українки. Тому просимо конференцію колективу університету в рік його 80-річчя підтримати таке найменування нашого закладу: Волинський національний університет імені Лесі Українки “- зазначив ректор.

Проректор з навчально-виховної роботи та комунікацій Наталія Благовірна наголосила на важливості перейменування, аргументуючи це тим, що регіональна прив’язаність у поєднанні з ім’ям Лесі Українки – це те, що ідентифікує університет як спільноту.

«Багатьох назва «східноєвропейський» спантеличує. Поетапне обговорення підтвердило: ми одностайні в тому, що університету необхідно повернути назву «волинський», це логічно обґрунтовано».

Учасники конференції підтримали перейменування навчального закладу у Волинський національний університет імені Лесі Українки. Тож згодом будуть клопотати до Міністерства освіти та науки України щодо повернення старої назви.

Leave a Comment