Новини

Зеленський пригрозив наслідками для Ірану в ситуації із збитим літаком МАУ

Володимир Зеленський почав говорити про міжнародні судові розгляди щодо Ірану. Все через збитий літак МАУ.

Український президент заявив, що він має намір притягнути Іран до міжнародної відповідальності, – передає Hyzer з посиланням на інтерв’ю Зеленського виданню The Globe and Mail.

Подібний розвиток подій можливий у тому випадку, якщо уряд Ірану не виконає всі ті зобов’язання, які вона взяла раніше по збитому українському літаку МАУ.

Зеленський висловив велику надію на те, що Іран нарешті одумається і почне плідно співпрацювати з Україною, адже в іншому випадку доведеться розмовляти вже зовсім по-іншому. Серед основних претензій до Ірану, президент згадав той факт, що вони не повертають чорні ящики.

Також Володимир Зеленський зазначив, що окрім цього є ще ряд інших обіцянок. Так, наприклад, Іран брав на себе зобов’язання офіційно вибачиться, виплатити компенсації сім’ям загиблих.

Президент підкреслив, що він би настійно рекомендував Ірану ще раз подумати про те, що вони збираються робити з цією ситуацією. Якщо Україна не побачить ніяких кроків назустріч, щоб залагодити цей конфлікт, то у нас не залишиться іншого вибору, окрім як звернутися до міжнародних судових інстанцій.

При цьому Зеленський зазначив, що після того, як Іран все ж погодився передати Україні чорні ящики, розбушувалася пандемія коронавірусу. Через це іранська влада, нібито не можуть виконати обіцяне.

Як відомо на даний момент Іран, так і не наважився взяти на себе міжнародну відповідальність за збитий літак МАУ. При цьому питання з чорними ящиками досі залишається не вирішеним, адже за останні кілька місяців влада Ірану вже кілька разів змінювала свою точку зору з цього приводу.

Як відомо, страшна трагедія, в результаті якої загинуло 167 пасажирів і 9 членів екіпажу трапилася 8 січня. Літак Boeing-737, який належав авіакомпанії МАУ, був збитий ракетою з комплексу ППО Ірану.

Leave a Comment