Новини

Окупований Донбас благає Раду допомогти із зарплатами для шахтарів

Жителі окупованого Донбасу несподівано звернулися до голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова і до уповноваженої з прав людини Людмили Денисової

Якийсь “Комітет визволення Донбасу” просить втрутитися в ситуацію з закриттям на окупованій частині Луганської області нерентабельних шахт, передає Politeka.net з посинанням на “Острів”.

“Комітет” називає себе опозиційною силою, однак окуповану частину області однозначно називає “Луганською народною республікою”.

У зверненні до Д. Разумкову і Л. Денисової міститься прохання “втрутитися в ситуацію, що склалася в “Луганській народній республіці” (в оригіналі без лапок, – ред.) у зв’язку з ігноруванням і порушенням прав трудящих шахт “Никонор-Нова”, “Комсомольська”, “Партизанська”, “Молодогвардійська”.

Шахти закривають – нерентабельні, гірники в результаті залишаються без роботи та з боргами по зарплаті. В результаті вони виходять на мітинги. Каральні окупаційні органи, у свою чергу, арештовують активістів.

Мешканці окупованих територій скаржаться, що «влада» нічого не роблять для вирішення ситуації, а репресії і терор проти незгодних тільки посилюється.

“В ряді міст відсутній мобільний зв’язок, блокуються соціальні мережі. “МГБ ДНР” продовжує затримувати шахтарів шахти “Комсомольська” для допитів (там відбулася крайня страйк. – ред.), про долю п’ятьох з них поки нічого не відомо.

У цій ситуації, йдеться у зверненні “Комітету”, “у шахтарів залишається надія тільки на тиск з боку міжнародного співтовариства на владу “ЛНР” (ніким у світі не визнані. – Ред.).

“Просимо Вас підняти питання щодо засудження дій влади “ЛНР” на рівні міжнародних організацій з метою припинення репресій та актів залякування гірників і членів їх сімей, які стали стандартною практикою для правоохоронних органів”, – звертається до української влади “опозиційна сила”.

Про “Комітет визволення Донбасу” нічого достовірно не відомо. Однак “МГБ ЛНР” визнало існування низки опозиційних структур, які підтримують шахтарські страйки. Окупанти назвали їх екстремістськими і пов’язаними з іноземними спецслужбами”.

Leave a Comment