Новини

Путін пригрозив наслідками після слів Зеленського про Другу світову

Російський президент Володимир Путін пригрозив Україні «погіршенням відносин».

Приводом для такої заяви стали слова його українського колеги Володимира Зеленського в січні 2020 року про роль СРСР у розв’язанні Другої світової війни, передає Politeka.net з посиланням на «Діалог.ua».

Як відомо, під час візиту до Польщі президент України назвав СРСР в числі держав, які розв’язали Другу світову війну. Більш того, першопричиною війни, за його словами, стала «змова тоталітарних режимів». Зеленський також зазначив, що першою від цього жаху постраждала Польща.

Такі слова дуже зачепили самолюбство Путіна. Під час інтерв’ю, фрагмент якого був показаний на центральному пропагадистському каналі РФ, він заявив про те, що через такі слова відбудеться «погіршення відносин між Україною і Росією».

Відповідаючи на запитання про те, чи можна таку заяву трактувати як завуальоване попередження Зеленському про те, що його слова можуть мати наслідки й особисто для Президента України, Путін заявив:

«Негативно позначаться. Я думаю, що і для нього, для самого Володимира Олександровича нічого в цьому доброго немає, маючи на увазі, що сама Україна сильно постраждала в ході Другої світової війни».

Leave a Comment