Важливо Волинь Новини

Лісівники підловили журналістку телеканалу «Аверс» на брехні

Днями у сюжеті телеканалу «Аверс» з назвою «(НЕ)легальне дерево: як на Ківерцівському блокпості пропускають лісовози» журналіст Наталія Поліщук публічно озвучила власні – помилкові – судження щодо незаконності деревини, – йдеться на офіційному сайті Волинського ОУЛМГ.

Перевіривши інформацію, офіційно зазначаємо: вантажівка здійснювала перевезення деревини породи вільха класу якості А, В. Деревина заготовлена у ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс», згідно з результатами аукціону, перевозилася  ФОП «Шилак В’ячеслав Іванович». Об’єм – 31,417 м куб. Деревина була промаркована бирками у кількості 230 штук. Відповідні дані вказано у товаро-транспортній накладній – ТТН № ВЛБ 106370. Дата – 16.06.2020 о 19.34. Відповідна інформація є у відкритому доступі. Її можна побачити, в тому числі, за номером автомобіля. Тож журналістка, перш ніж надавати недостовірну інформацію, була зобов’язана її перевірити.

Зважаючи на те, що зйомка відео здійснювалася у темну пору доби, не є можливим візуально визначити чіпування деревини. Крім того, при навантаженні деревина могла бути розміщена на автомобіль бирками всередину.

Зважаючи на обставини, вважаємо безпідставними твердження журналіста про незаконність походження та перевезення деревини. Озвучена інформація є її власними судженнями, які не відповідають дійсності.

  • Дивним є також те, що сама журналістка не звернулася за уточненнями у Волинське ОУЛМГ. Очевидно, що головною ціллю подачі такої інформації було виставити роботу лісівників та поліції у негативному світлі та свідомо вкотре завдати шкоди діловій репутації.

Принагідно звертаємося до представників громадськості та ЗМІ з проханням перевіряти інформацію і не робити жодних поспішних заяв, спираючись лише на власні припущення.

  • Волинське ОУЛМГ відкрите до спілкування і зацікавлене у виявленні фактів самовільних порубок, незаконного перевезення та крадіжки лісу.

У співпраці з поліцією області проводяться постійні перевірки транспортних засобів, навантажених деревиною. Кожен підозрілий факт окремо вивчається, як і досліджується інформація, озвучена у ЗМІ.

Пресслужба Волинського ОУЛМГ

Leave a Comment