Новини

Жодної жертви COVID-19 у Білорусі немає: Лукашенко надалі списує 58 смертей на інші хвороби

Олександр Лукашенко продовжує скептично ставитися до коронавірусу та не довіряє світовим клінічним дослідженням. Глава Білорусі вважає, що коронавірус ще не спричинив жодної смерті у країні.

“Я не хочу повторюватися, але хотів би підкреслити головне: в Білорусі немає жодного померлого чисто від коронавірусу”, – стверджує Лукашенко.

Лукашенко також зазначив, що влада звертає увагу на захворюваність пневмонією. Адже, за словами президента Білорусі, “будь-яка пневмонія може обернутися чи обтяжити COVID-19, як це часто буває”.

Всесвітня організація охорони здоров’я закликала білоруський уряд ввести карантин на території держави. Лукашенко зазначив, що Білорусь не стане відмахуватися від рекомендацій, але буде діяти відповідно до ситуації.

“Заходи, які запропоновані ВООЗ, повинні бути обов’язково вивчені, не можна від них відмахуватися. Але якщо, припустимо, вони нам рекомендують ввести заходи аж до комендантської години, я ще раз підкреслюю: треба введемо… Але хіба сьогодні така проблема стоїть перед країною? Ні” – прокоментував лист ВООЗ Лукашенко.

“Спершу рекомендації вивчать, оцінять їхню доцільність згідно з поширенням інфекції, а тоді вже запроваджуватимуть чи відкидатимуть”, – підсумував Лукашенко.

Утім, станом на 23 квітня в Білорусі підтвердили 7 тисяч 281 випадок коронавірусу, 58 пацієнтів померли.

 

 

Leave a Comment