Волинь Новини

Помер Волинський заслужений працівник культури

22 квітня перестало битися серце заслуженого працівника культури  України, засновника народної аматорської хорової капели «Злагода» Євгена Пахомовича Шаюка вчора, 22 квітня. Про це повідомляє Департамент культури Луцької міськради.

«Глибоко сумуємо з приводу смерті Євгена Пахомовича та розділяємо біль тяжкої втрати з його родиною», – йдеться у дописі.

Як відомо, Шаюк Євген Пахомович у 1958 році  очолив  музичну школу в Горохові. В цей час при Будинку культури створив першу чоловічу хорову капелу, яка стала відомою не тільки в районі.

Пізніше, працюючи директором музичної школи в Нововолинську, в 1966 році створив при Палаці культури  чоловічу хорову капелу шахтарів з 80 учасників. І вже в 1967 році капела здобула визнання, а Євгену Шаюку присвоєно звання «Заслужений працівник культури».

У 1972 році очолював відділ культури Луцької міської ради, згодом працював художнім керівником Волинської обласної філармонії, викладачем Луцького культурно-освітнього училища.

У 1991 році очолив народну аматорську хорову капелу «Злагода».

Весь життєвий шлях Євгена Пахомовича був тісно пов’язаний з мистецтвом, зокрема з піснею. Пісня творила його світ, наповнювала  особливим змістом.

Євген Шаюк щиро вболівав за майбутнє України,  вирізнявся стійкістю характеру, принциповістю, силою духу та наполегливістю. Працівники культури Волині поважали і шанували за мудрість, професіоналізм, далекоглядність, доброзичливість.

«Світла пам’ять про цю чудову Людину завжди житиме в наших серцях!», – пишуть у дописі.

Leave a Comment