Новини

Коронавірус в Україні: Зеленський розповів, що вплине на терміни подальшого карантину

Терміни подальшого карантину в Україні, зокрема його подовження чи послаблення, будуть залежати від дисципліни громадян під час відзначання Великодніх свят. Для того, щоб кожен українець міг долучитися до богослужіння без своєї присутності у церкві, де існує велика імовірність зараження новим коронавірусом COVID-19, влада домовилася з медіагрупами про трансляцію служб на телеканалах.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення 14 квітня.

Глава держави пояснив, що заклик залишатися вдома стосується не лише освячення пасхального кошика, але й традиційних пікніків та походів у гості.

“Від нашої поведінки на Пасху, від нашої дисципліни будуть залежати подальші терміни карантину. Як я й казав раніше – ми всі хочемо якнайшвидше подолати хворобу, мати хороше й традиційне літо. Тож давайте разом постараємось заради спільної мети і будемо святкувати Великдень вдома”, – сказав Зеленський.

Президент розповів, що усі охочі матимуть змогу побачити трансляцію богослужінь з усіх церков України на телевізійних каналах.

“Ми маємо домовленості з українськими медіагрупами. Ви зможете побачити трансляцію богослужінь з усіх церков на телевізійних каналах України. Кожен з нас розуміє, що цьогоріч доведеться змінювати традиції. І робити це заради власної безпеки – це зрілість і мудрість нації”, – наголосив президент.

Наприкінець очільник держави нагадав, що “коронавірусу неважливі національність, стать або віросповідання”. Тому він висловив радість, що, згідно із соціологічними опитуваннями, майже 90% українців планують відзначати Великдень цьогоріч удома.

Leave a Comment