Новини

Хворий на коронавірус житомирянин відмовляється казати з ким контактував

Інфікований коронавірусом житель Житомира, який захворів після повернення з австрійського курорту, возив туди групу туристів. Цю інформацію чоловік приховував.

Про це у Фейсбуці повідомляє міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

За словами мера, житомирянин приховав це навіть після того, як у нього виявили COVID-19. Виявилося, що чоловік працює в турагентстві. За кордон він возив групу людей і разом з ними повертався до України літаком.

Фахівці за допомогою соціальних мереж встановлюють туристичну фірму та місце, куди саме їздила група. Також шукають усіх людей, з якими інфікований контактував. За словами пацієнта, сам перебував на самоізоляції. Утім, чи дотримувалися ізоляції інші члени групи, не відомо.

Слід зауважити, що раніше хворий мешканець Житомира повідомив: повертався до України разом з товаришем і його сином. Попри це, повідомити їхні дані відмовлявся. Без допомоги хворого вдалося встановити кілька його контактів. Зокрема, члени сім’ї, двоє дітей і чоловік, який відвозив їх до аеропорту.

“За це передбачена кримінальна відповідальність. Ми цих людей обов’язково встановимо і перевіримо на коронавірус. Вони можуть бути інфікованими і становлять загрозу для навколишніх”, – каже голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

 

Leave a Comment