Волинь Новини

Волиняни потрапили в інтернеті на шахраїв та втратили гроші

Із запровадження карантину, більшість волинян проводять вільний час в інтернеті, а правоохоронці фіксують збільшення кількості шахрайських в дій в мережі пов’язаних з купівлею та продажем товарів онлайн. Майже щодня волиняни стають жертвами шахраїв, які продають товари, але вимагаючи за них проплату наперед. 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської прокуратури.

Трактор, картоплекопачка, культиватор, мотоцикл, металошукач – оголошення про продаж усього цього було виставлено на популярному сайті. Двадцять двоє довірливих лучан та мешканців Луцького району упродовж тижня, оплативши товар наперед, позбулися чималих сум – від 2500 до 13 тисяч гривень.

Звісно, після отримання коштів, ошуканці  більше на зв’язок із покупцями та продавцем товару не виходили.

Луцька місцева прокуратура вкотре звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, купуючи та продаючи товари в Інтернеті, в жодному разі не здійснювати оплату за товар або послугу шляхом перерахунку безготівкових коштів, а замовляти товар з доставкою у відділення кур’єрських служб і тільки після огляду замовленого товару оплачувати його.

Бажаючи продати товар – нікому не повідомляйте жодних відомостей реквізитів своїх банківських рахунків, а вказуйте лише номер банківської картки.

Leave a Comment