Важливо Волинь Новини

На Волині хочуть реконструювати птахоферму, яка виливала каналізаційні відходи під людські хати

На Горохівщині планують зробити реконструкцію птахоферми, де вирощують бройлерів.

Містобудівні умови та обмеження для проектування реконструкції птахоферми з виробництва бройлерів на вулиці Козацькій, 13 у селі Звиняче Горохівського району затвердили наказом начальника управління регіонального розвитку Горохівської РДА, – пише ВолиньOnline.

Замовником виступає ТзОВ «Астра», зареєстроване у Луцьку. Цільове призначення земельної ділянки – для іншого сільськогосподарського призначення. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 39-43 %. В проекті будівництва зобов’язали передбачити заходи з ефективного очищення та знешкодження промислових, господарських відходів. Проектування здійснюватимуть на узгодженій з власниками інженерних мереж топогеодезичній основі з дотриманням охоронних зон існуючих підземних та надземних комунікацій.

Нагадаємо, жителі села Звиняче скаржилися на підприємство, яке за їхніми словами не дотримувалося норм закону України про санітарно-захисні зони.  Зокрема, порушені правила утилізації відходів, які виливали під людські хати, вивозили туші повмерлих курей на покинуті колгоспні двори.

Leave a Comment