Новини

Кожна 4 банка: в Україні підробляють близько 25% меду

Близько 20-25% меду, який перевіряють експерти в Україні, є фальсифікатом, непридатним для експорту. Цей продукт повертається на внутрішній ринок і продається українцям. 

Про це розповів член правління Асоціації переробників та експортерів меду Едуард Кричфалушій, інформує ТСН.

«На сьогодні українські пасічники щорічно виробляють 85 тис. т меду. Із них 65 тис. т надходить до Європи, США, в Японію і країни Близького Сходу. Все інше продажу не підлягає, оскільки товар не відповідає стандартам якості», — розповідає експерт.

За словами Кричфалушія, деякі українські пасічники не реєструють господарства, щоб уникнути оподаткування, а відповідно і не отримують ветеринарних паспортів.

«Все, що їсть бджола, потім знаходять в меді, а разом з корисними ферментами там можна зустріти пестициди і антибіотики, оскільки підприємці допускають ряд порушень», — додав він.

Проте, натуральний мед повинен складатися з: 80% — фруктоза і глюкоза, 19% — вода, 1% — ферменти бджоли, пилок, прополіс і віск.

<iframe width=”727″ height=”409″ src=”https://www.youtube.com/embed/RuRxcVC4_eg” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Leave a Comment