Важливо Волинь Новини

На Волині зробили першу в Західній Україні операцію на головному мозку. ВІДЕО

У Волинській обласній клінічній лікарні провели першу в Західній Україні операцію, коли пацієнтові перемоделювали судину і запобігли інсульту.

Відео розмістив на каналі Youtube Андрій Гнатюк, – пише “Вісник”.

Без жодних розрізів у головному мозку кровотік судиною спрямували повз її патологічне розширення – аневризму. І вже незадіяна в кровотоці аневризма після операції має поступово стягнутися і не турбувати пацієнта.

Аневризма – це розширення судини, яке порушує кровопостачання головного мозку та призводить до розриву її стінки. Утворюється там, де в артеріях є дефект. І у пацієнта Андрія Поліщука – одна з найважчих форм. Таке у чоловіка вже було, і він дивом вижив. Тоді кровопостачання відновили, аневризма зменшилася, але проблема повернулася.

Спочатку операцію виконували віртуально на зображенні.

Оперувати пацієнта приїхав хірург із дніпровської клініки ім. Мечникова. Окрім Дніпра, в Україні такі операції роблять тільки в Києві.

<iframe width=”702″ height=”395″ src=”https://www.youtube.com/embed/IYCI7SqDuis” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Leave a Comment