Важливо Волинь Новини

Луцькі муніципали оштрафували шахраїв, що збирали пожертви на лікування дитини

У Луцьку на вулиці Кравчука та проспекті Соборності підозрілі особи встановили намети та здійснювали збір коштів нібито на лікування хворої дівчинки, – пише Т1.ua.

Після проведення перевірки інспекторами департаменту муніципальної варти Луцької міської було встановлено,що організатори БО “БФ Спарта” про дану акцію не повідомили Луцьку міську раду.

На місце було викликано екіпаж патрульної поліції, та СОГ який встановивив, що дані особи мають судимість по різним стаття кримінального кодексу України,та на яких неодноразово скаржились громадяни Ковеля,Тернополя,Рівного,Вінниці, де вони проводили аналогічні акції.

З дозвільних чи статутних документів, у представників БО “БФ Спарта” не було нічого.

Інспекторами департаменту спільно з працівниками поліції було зобов’язано організаторів розібрати конструкції та було складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 152 КУпАП, п.п.2.5.5.1.13 Правил благоустрою міста Луцька.

Штраф за вказане порушення як на посадову особу від 850 до 1700 грн.

Зауважимо, що так звані “благодійники” у Луцьку вже не вперше. Раніше видання Волинь infa вже писало про те, що у листопаді на вулицях міста можна було зустріти музикантів в палатках, які від ранку до вечора співали та збирали кошти для 6-річної Щеглової Марії. На допомогу дитині збирали 400 тисяч гривень.

Багато лучан підходили та кидали кошти до скриньки, тож можна припустити, хоч якусь частину необхідної суми так званим благодійникам таки вдалося назбирати. Проте і тоді збір коштів був несанкціонованим.

Радник луцького міського голови Ігор Поліщук в мережі Facebook завив, що міська влада на організацію збору коштів дозволу не давала.

Якщо пошукати в мережі інформацію про благодійний фонд «Спарта», який вказували на плакатах, то ЗМІ ширяться чутки про шахрайство та заяви в поліцію на співаків-благодійників.

Прочитати повний матеріал статті можна тут.

Що ж стосується дитини, на яку збирають кошти Марії Щеглової, то остання згадка про збір коштів для дівчинки датується листопадом минулого року. Важливо є і те, що на початку червня ці благодійники встигли засвітитися в Полтаві, де люди також викликали поліцію. Окрім того, за словами відомої волонтерки Оксани Вандич, з Коломиї цей благодійний фонд також попросили поїхати, – писало видання Versii.if.ua

Дата реєстрації благодійного фонду – 29 березня цього року. Додзвонитись до власника Андрія Дрямова на разі неможливо, адже номер, вказаний як в реєстрі, так і на плакаті – у роумінгу.

Зауважимо, що Андрій Дрямов є засновником чи керівником ще 5 організацій, одна з яких місцева – політичної партії “За життя”.

Єдиний номер, з якого підняли слухавку – це номер Щеглової Оксани (мами дівчинки, для якої збирають кошти.

Жінка розповіла, що її Марійка народилась із вродженою аномалією розвитку нижніх кінцівок. Мати з доньокою живуть у місті Коростень, Житомирської області. Місце влада та благодійники зібрали для них 3000 грн., а першу операцію для дитини, яка була рік тому, мати-одиначка Оксана зібрала сама. Жінка каже, попереднє оперативне втручання не принесло жодного результату.

До благодійного фонду “Спарта” звернулась, коли в нашому місті вони збирали гроші для іншої дитини. Я звернулась за допомогою, надала всі документи. Зараз тільки “Спарта” нам допомагає, щомісяця регулярно переказує кошти, для мене це велика підтримка, тому що я сама, а лікування дороге. Гроші всі є, можу показати чеки і виписки з банку. Ми збираємо на ще одну операцію.

Жінка розповідає, збір благодійний фонд проводить вже півроку, а із необхідних 400 тисяч зібрали за цей час лише трохи більше 60.

Як вони насправді працюють – один Бог знає. Ми звертались до ізраїльських лікарів, але вони виставили такий рахунок, що я, напевно, в житті ніколи не назбираю такої суми.

З словами матері, на разі дівчинка лікується в столичній клініці Ладістен. Поки що інформацію про лікування такої пацієнтки не спростували, але і не підтвердили

Leave a Comment