Новини

Сніг і сильні морози: синоптики розповіли про погоду до кінця тижня

Заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня стверджує, що в найближчі дні в Україні буде досить холодно.

– Погоду до кінця цього тижня буде визначати повітря з півночі арктичного походження, – каже Наталя Голеня. – Завдяки цьому варто очікувати зниження температури: вночі стовпчики термометрів опустяться до 6-11 градусів морозу, а вдень покажуть мінус 1-6 градусів. 8 та 9 лютого на південному сході країни, а також в Карпатах очікується 12-17 градусів морозу вночі і 4-9 нижче нуля – вдень. Істотні опади не прогнозуються. Лише місцями можливий невеликий сніг. Наступного тижня очікуємо потепління до 0 – плюс 6 вдень, а вночі буде підмерзати, температура опуститься до 1-3 градусів морозу. Місцями пройде дощ, а в Карпатах – мокрий сніг.

У четвер, 6 лютого, по всій Україні очікується сніг. А в Закарпатській області – мокрий сніг. У Криму пройде дощ. Швидкість вітру – близько 12 метрів в секунду. Вдень у Житомирській області стовпчики термометрів покажуть +2 градуси морозу, а в Криму – плюс 5.

Сніг і сильні морози: синоптики розповіли про погоду до кінця тижня

У п’ятницю, 7 лютого, сніг пройде у всіх областях України, швидкість вітру – до 12 метрів в секунду. Вдень на Київщині температура 5 градусів морозу, а на півдні – 0 градусів.

Сніг і сильні морози: синоптики розповіли про погоду до кінця тижня

У суботу, 8 лютого, сніг очікується на заході країни і в Криму, швидкість вітру – близько 10 метрів в секунду. Вдень у східних регіонах температура повітря впаде до мінус 7, а в західних підніметься до плюс 3.

Сніг і сильні морози: синоптики розповіли про погоду до кінця тижня

У неділю, 9 лютого, по всій країні очікується суха, але вітряна погода. Швидкість вітру – близько 10 метрів в секунду. Вдень у східних областях стовпчики термометрів опустяться до позначки 8 градусів морозу, а на заході піднімуться до плюс 2.

Сніг і сильні морози: синоптики розповіли про погоду до кінця тижня

У понеділок, 10 лютого, дощі очікуються на заході і півночі країни, швидкість вітру – близько 12 метрів в секунду. Вдень в Луганській області – 1 градус морозу. А в західних областях потеплішає до плюс 9.

Сніг і сильні морози: синоптики розповіли про погоду до кінця тижня

На думку народного синоптика Леоніда Горбаня, в лютому Україну чекає різке похолодання. В окремих регіонах можливі морози до мінус 17 градусів.

“10-11 лютого в центральних областях похолоднішає до мінус 9-14, – розповів Леонід Горбань. – На півночі країни температура буде на 3-4 градуси нижче, на сході очікується до 17-18 градусів морозу, а в районі Луганська – до мінус 20. Ці морози триматимуться сім днів. До 15-17 лютого вони ослабнуть до мінус 3-4 градусів. З 19 по 23 лютого знову очікується зниження температури до 8-11 морозу. Такі гойдалки будуть до кінця лютого, але нижче позначки мінус 11 градусів стовпчики термометрів вже не опустяться. Снігу варто очікувати 12, 14, 17, 19, 27 і 28 лютого “.

Інший народний синоптик, Володимир Деркач раніше прогнозував, що в першій декаді лютого встановляться невеликі морози, а потім на короткий час прийде відлига.

«До кінця першої десятиденки температура повітря знизиться. А в другій декаді лютого очікується нетипова для кінця зими погода: пануватиме швидка весна. І тільки до кінця місяця зима нагадає про себе », – зазначив синоптик.

Leave a Comment