Важливо Волинь Новини

Поліція охоронятиме Центральний ринок вдень та вночі

Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига закликав підприємців з Центрального ринку розблокувати роботу міську ради. Про це повідомляє ІА Конкурент.

Очільник поліції прибув до Луцькради у середу, 5 лютого.

Шпига повідомив, що голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко доручив правоохоронцям охороняти майно на території ринку до п’ятниці:

“В п’ятницю о 8:30 він збере нараду, на якій буде ваш актив, представники міської влади, правоохоронці. Прошу вас, під мою відповідальність, розблокувати міську раду та сісти за стіл переговорів”.

Своєю чергою секретар Луцькради Григорій Пустовіт зазначив, що пропозиція Погуляйка слушна:

“Ми готові до діалогу”.

“Поліція перебуватиме на ринку вдень та вночі”.

У підсумку, після 6 годин “облоги” підприємці розблокували міську раду.

Нагадаємо: у ніч на 5 лютого, відповідно до рішення Луцькради, співробітники муніципальної варти за допомогою спецтехніки розпочали демонтаж торговельних споруд. Проте протестувальники перекрили рух спецтехніки. Підприємцям давали час до 3-го лютого самостійно й добровільно демонтувати свої кіоски. І попереджали, якщо вони цього не зроблять, то споруди та конструкції класифікуватимуться як самочинно розміщені, а використання земельної ділянки під ці споруди – як самовільне захоплення землі, що передбачає “кримінал”.

Leave a Comment