Новини

З 1 січня для населення почали діяти нові ціни на газ

В Україні з січня місяця по квітень 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів складає 5 500 грн за тисячу кубометрів.

Ціна наведена без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами і є квартальною гарантованою ціною.

Споживачам, які хотіли отримувати газ за ринковою ціною, яка буде змінюватися щомісяця до кінця опалювального сезону, потрібно було до 30 грудня звернутися до своїх регіональних збутових компаній.

В Нафтогазі відзначали, що щомісячна ринкова вартість газу впродовж першого кварталу 2020 року може бути і вище гарантованої ціни, і нижче.

“Обидва механізми — щомісячної та гарантованої ціни — відповідають вимогам МВФ. Згідно з міжнародними зобов’язаннями, з 1 січня 2020 року Україна переходить на ринкове ціноутворення на газ для побутових споживачів в рамках ПСО. Це означає, що оптова ціна для побутових споживачів має відповідати ринковій ціні для комерційних споживачів. З 1 травня 2020 року Україна взяла на себе зобов’язання повністю лібералізувати ринок постачання газу побутовим споживачам і забезпечити умови для конкуренції в цьому сегменті”, — розповіли у компанії “Нафтогаз”.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment