Волинь Новини

Чоловік хотів через «Ягодин» провезти до Польщі допінг

Уродженець Чернігівщини хотів через пункт пропуску «Ягодин» незаконно провезти до Польщі сильнодіючий лікарський засіб.

Про це виданню ВолиньInfa cтало відомо з вироку Любомльського районного суду Волинської області.

Уродженець села Сокиринці Срібнянського району Чернігівської області через соціальну мережу Facebook замовив, заплативши 47 680 гривень, 72 упаковки таблеток з написом “Danabol”, у кожній з яких було 25 таблеток. До складу пігулок входить сильнодіючий лікарський засіб метандієнон.

Як відомо, цей препарат відноситься до лівосторонніх анаболітичних стероїдів і використовується в спортивній медицині як допінг, за допомогою якого збільшують м`язеву масу спортсменів.

15 серпня чоловік рейсовим автобусом «Маріуполь – Гданськ» хотів доставити таблетки до Варшави, проте доїхав тільки до митного поста «Ягодин», що у селі Старовойтове Любомльського району. Саме тут волинські митники знайшли у валізах заховані препарати.

Обвинувачуваний свою вину визнав та активно допомагав слідству.

Таким чином суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15, ч.1 ст.201, ч.3 ст.321 КК України (контрабанда, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) і призначив йому покарання у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі.

Підсудного звільнили від відбування призначеного покарання, якщо він протягом 2 років не вчинить нового злочину. Крім цього, з підсудного стягнуть на користь держави 2 826 гривень судових витрат на проведення експертизи матеріалів, речовин і виробів.

Лікарський препарат, який чоловік хотів перевезти до Польщі – знищать.

Leave a Comment