Новини

Нова монета вартістю 41 гривня з’явилась в Україні

Нацбанк в обіг ввів нову пам’ятну монету “Микола Лукаш”. Вона продовжує серію “Видатні особистості України”. Монету номіналом 2 грн виготовили з нейзильберу. Її тираж – 35 тис. шт, повідомили в НБУ. Купити пам’ятну монету можна у пунктах продажу НБУ за ціною 41 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Позиція Погуляйка щодо Світязя мені імпонує”: депутат Волиньради про вирішення проблем Шацького поозер’я

Монета присвячена 100-річчю від дня народження Миколи Лукаша – перекладача із феноменальним лінгвістичним обдаруванням. Йому першому в Україні вдалося у повному обсязі перекласти “Фауста”. Для “Декамерона” Лукаш реконструював давню українську мову. Також переклав “Дон Кіхота”, “Мадам Боварі”, твори Гарсії Лорки, Роберта Бернса, Фрідріха Шиллера, Генріха Гайне.

Також у НБУ повідомляють, що в обігу з 20 грудня 2019 року з’являться оновлені банкноти номіналом 50 грн. З 25 лютого 2020-го – номіналом 200 грн. Купюри мають удосконалену систему захисту і за дизайном наслідують банкноти нового покоління гривні – номіналами 20, 100, 500 та 1000 грн.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment