Важливо Волинь Новини

Ексклюзивно для Волинь infa: “Аби закінчити війну в Україні нам потрібна Великобританія”

Оксана Юринець – народна депутатка ВР України 8-го скликання, голова української делегації у Парламентській асамблеї НАТО та професор кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Інституту економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка».

Пані Оксана постійно співпрацює з депутатами британського парламенту і тепер, коли увесь світ обговорює Брекзит (навіщо ж британцям знадобилося виходити з ЄС та як країна житиме після доленосного рішення), ми поспілкувалися з професоркою. Нас цікавило, як саме може позначитися Брекзит на стосунках Великобританії з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Позиція Погуляйка щодо Світязя мені імпонує”: депутат Волиньради про вирішення проблем Шацького поозер’я

Зважаючи на те, що консервативна партія на чолі з прем’єр-міністром Борисом Джонсоном перемогла на виборах та отримала вражаючу більшість у Палаті громад Великобританії, то зовсім скоро може відбутися абсолютний вихід країни з ЄС. Що ж буде далі? Які можливості можуть з’явитися для України?

Для нас Британія – це дуже перспективно. Ми всі розуміємо, що в НАТО ця країна грає ключову роль. Надзвичайно важливим є те, що Британія має свою професійну армію, тому для нас це дуже важливий партнер для євроатлантичної інтеграції. І коли ми говоримо про закінчення війни в Україні, то Британія, на мою думку, – це наш надійний союзник і партнер. Ажде їхній досвід – безцінний.

Британська підтримка завжди була відчутною для України, а тепер, коли після виходу з ЄС Британія захоче будувати нові політичні стосунки, до прикладу, я спілкувалась з першим секретарем посла від Британії у Польщі, ми говорили про майбутню тристоронню співпрацю Польща-Британія-Україна. Тож співпраця однозначно буде.

Тож сподіваємося на відкриття нових можливостей для українців. До слова, міністр у справах Європи Міністерства закордонних справ Великої Британії Крістофер Пінчер також заявив, що після виходу його країни з Європейського союзу відносини Лондона і Києва «зміняться лише на краще».

Читайте наші новини у мережі Facebook

 

Leave a Comment