Волинь Інтерв’ю Новини

«Головна муніципалка поводиться, як бацька Лукашенка», – Шиба про бульдозери на луцькому ринку. ВІДЕО

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба розкритикував дії нинішньої влади та муніципальної варти, які бульдозером виганяють підприємців із Центрального ринку. Також Шиба висловив свою думку, що має бути на місці знесеного ринку на вулиці Глушець.

Про це він розповів у інтерв’ю з журналістами Олегом Криштофом та Анастасією Качиною.

Богдан Шиба про Центральний ринок

Я переконаний, що в період кризи виганяти підприємців з Центрального ринку – жорстоко. Там працюють тисячі підприємців, які утримують свої сім'ї. Для них ринок – це фактично єдине місце роботи, заробітку. Я зневажаю дії нинішньої влади та муніципалів, які на своїх же людей – лучан – їдуть бульдозерами. І те, як демонстративно начальник муніципальної поліції міста поводиться, як бацька Лукашенка – не розумію цього. Питання Центрального ринку треба вирішувати тільки по-доброму. Підписуйтесь на сторінку @Богдан Шиба

Gepostet von Богдан Шиба am Dienstag, 6. Oktober 2020

За словами Богдана Шиби, у 2008-2009 роках міська влада пробувала вирішити проблему вигляду Центрального ринку, який розташований біля замку Любарта. Тобі Шиба звертався до підприємців, проводив із ними зустрічі, тому що вважав, що цю проблему можна вирішити, забравши посередників.

«Облспоживспілка, фактично була посередником між тими всіма підприємцями, тому доводилось платити величезні гроші. І за умови, якщо вони створять свою асоціацію, будуть напряму брати в оренду землю міста – ми домовимося, що та частина ринку, яка залишиться, буде реконструйована, аби ринок набрав більш цивілізованого вигляду. Звісно, ці всі стоянки від радянських часів треба звільнити, облаштувати там парковки для автомобілів, але вже в цивілізованому вигляді. І я вважав, що не можна такі речі здійснювати без діалогу, без порозуміння з підприємцями», – розповідає Богдан Шиба.

За його словами, коли підприємці категорично не захотіли йти таким шляхом, міська рада все одно ухвалила рішення про те, щоб зупинити чи скасувати договір оренди між містом і облспоживспілкою. Однак пізніше Богдан Шиба переконав депутатів скасувати це рішення.

«У кінці 2008 року почалася криза. Ринок – це фактично єдине місце роботи для тих підприємців. Тисячі підприємців, які утримують свої сім’ї. Порозмовлявши і по-доброму, і по-поганому, послухавши тих людей, які зібралися під міською радою, я вийшов на сесію міської ради і переконав депутатів, щоб вони скасували своє рішення про розірвання договору оренди, тому що ситуація була не та. І по-доброму її розв’язати не можна було, тільки по-злому. А я так не звик», – переповідає кандидат на посаду Луцького міського голови.

За словами Богдана Шиби, теперішні методи влади, як вона переносить Центральний ринок, розігнавши підприємців, – неправильні та жорстокі.

«По-злому не можна вирішувати цю проблему. І те, як демонстративно начальник муніципальної поліції міста поводиться, як бацька Лукашенка. От я не розумію», – каже Шиба.

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба розповідає, що на вулиці Глушець потрібно залишити продуктовий ринок, автопарковку та реконструйовані ятки, які розташовані навколо капітальної споруди продуктового ринку.

«Без сумніву, що з лівого боку, де звільнили територію, мають бути автопарковки. Може бути там щось функціональніше, але щоб воно не псувало панорами Луцького замку. З правого боку – капітальна споруда ринку продуктового, там має бути продуктовий ринок. Ті всі ятки, які навколо, мають бути по-сучасному вбудовані, щоб вигляду не псували і щоб лучанам було зручно. Щоб не було секонд-хенду, цих курочок, звіринця невідомого походження під самим замком. А решту привести до нормального вигляду, і буде зручно і тим, хто там працює на ринку, і лучанам», – розповідає Богдан Шиба.

Leave a Comment