Важливо Новини

У Чорнобильській зоні вже тиждень тривають пожежі(ФОТО)

Вже тиждень у Чорнобильській зоні відчуження тривають пожежі – палають ліси, трава, покинуті хати.

Державна служба надзвичайних ситуацій намагається приборкати пожежі навіть за допомогою авіації. Але до кінця їх подолати досі не вдається. Вогонь дістається до закинутих поселень у зоні та покинутих будинків, які спалахують, як сірники. Їх також намагаються гасити пожежники. Про це інформують на сайті ВВС.

Деякі села можуть повністю вигоріти, а такі, як Стара Марківка, горять просто зараз.

Ситуацію з пожежами в зоні відчуження відстежує онлайн-ресурс НАСА. Там опублікували космічні знімки Чорнобильської зони.

Рятувальники та поліція вказують, що причиною пожеж стають навмисні та ненавмисні підпали сухої трави. Правоохоронці затримали деяких людей, яких підозрюють у підпалі трави у зоні відчуження.

Державне агентство з управління зоною відчуження наполягає, що сорок пунктів контролю радіаційного фону в зоні дозволяють контролювати рівень забруднення під час пожеж. Наразі, як вказують в агентстві, радіаційна ситуація на всіх пунктах стабільна, тенденції до зростання не виявили.

Там посилаються також на досвід, що під час пожеж в зоні відчуження радіаційний фон не змінюється. Однак, вказують, там зростає концентрація радіонуклідів у повітрі на лінії вогню.

 

Leave a Comment