Важливо Волинь Новини

По сусідству з Волинню: у Польщі – спалах пташиного грипу

У Польщі підтвердили два нові спалахи пташиного грипу: в Люблінському воєводстві на сході країни та у Великопольському – на заході.

Про це повідомили головні ветеринарні лікарі обох воєводств, передає Укрінформ.

Як відомо Люблінське воєводство на сході межує з Львівщиною, Волинню та Берестейською областю Білорусі.

За інформацією ветеринарного лікаря Люблінського воєводства Павла Пьотровського, вже четвертий випадок пташиного грипу підтверджено на фермі, де вирощують 13 тис. цесарок. Це господарство діє в тому самому селі Усцімув, у якому 31 грудня було зафіксовано пташиний грип на трьох фермах.

За словами Пьотровського, загалом на чотирьох фермах вже загинуло близько 40 тис. птахів.

У Великопольському воєводстві вірус виявлено на фермі у населеному пункті Тополя Оседлє, де утримувалися 65 тис. курей. За інформацією ветлікаря воєводства Анджея Жарнецького, тепер у регіоні перевірять 31 птахоферму. В обох районах навколо осередків захворювання утворено 10-кілометрові зони, де проводяться заходи з ліквідації пошесті.

Як повідомлялося, від пташиного грипу загинули 25 тис. індиків на фермах у населеному пункті Усцімув Любартівського повіту Люблінського воєводства на сході Польщі. Очільник воєводства Лех Справка видав розпорядження обмежити вивезення свійської птиці з регіону.

Leave a Comment