Волинь Новини

“Знову бачити усе”: як у лікарні на Волині повертають пацієнтам зір. ФОТО.

Як стало відомо, завдяки офтальмологічній мікрохірургічній системі останнього покоління Stellaris, у Нововолинській центральній міській лікарні пролікували уже 110 пацієнтів.

Про це йдеться на сторінці медичної установи у фейсбуці, передає Район.Іваничі.

Спеціальна безшовна апаратура (факоемульсифікація з імплантацією інтраокулярної лінзи (штучного кришталика)) – це «золотий» стандарт в офтальмології, найбільш безпечна і ефективна методика лікування катаракти!

Повернути пацієнту зір та спостерігати за тим, як він може знову бачити все, що навколо – надзвичайно приємні емоції для наших офтальмологів!», – йдеться у повідомленні.

В лікарні за день прооперували ще 11 пацієнтів!

Відсутність захворювань зорового нерва та сітківки дасть змогу наступного дня після операції отримати високу гостроту зору та повернутися додому. Надалі зір буде ще покращуватися.

Перед операцією пацієнти обов’язково проходять комплексну передопераційну діагностику з консультативним висновком лікаря-офтальмолога. При необхідності можуть отримати консультації інших спеціалістів.

Операція є цілком безпечною і вважається найменш травматичною. Триває всього 10-15 хвилин під місцевою анестезією (під наглядом лікаря-анестезіолога) з використанням високоточного ультразвукового устаткування.
Необхідний розмір кришталика для кожного окремого пацієнта розраховується індивідуально за спеціальною математичною формулою. Завдання лікаря точно і вірно виконати вимірювання параметрів ока і ввести ці дані до спеціального приладу, який автоматично проведе обчислення оптичної сили ІОЛ.