Волинь Новини

Шацьк: повідомили, що необхідно зробити аби встановити рекламу

Як стало відомо, розміщення засобів реклами в населених пунктах проводиться на підставі дозволів, що надаються виконавчими органами місцевих рад.

Про це повідомляють у Шацькій селищній раді, передає Район. Шацьк.

У Шацькій громаді діють Правила розміщення зовнішньої реклами на території шацької селищної ради, затверджені рішенням селищної ради від 21.06.2019 року №50/10.

Згідно з цими Правилами для отримання Дозволу для розміщення зовнішньої реклами потрібно звернутись у відділ ЦНАП і подати такі документи:

  • заяву про надання дозволу за встановленим зразком;
  • фото або комп‘ютерний макет місця, на якому планується встановити рекламний засіб;
  • ескіз рекламного засобу з конструктивним рішенням;
  • ситуаційну схему розташування засобу реклами.

Дозвіл видається на безоплатній основі протягом 10 робочих днів з дати подачі заяви.

У Шацькій селищній раді просять власників зовнішньої реклами, що встановлені без відповідного дозволу, зробити відповідним чинного законодавства свої рекламні засоби, або демонтувати незаконно встановлені елементи доброустрою.

В іншому випадку виконавчим комітетом буде прийнято рішення про демонтаж незаконно встановлений рекламних засобів та притягнення їх власників до відповідальності згідно зі статтею 152 КУ ПАП шляхом накладання штрафу:

  • на громадян – від 20 до 80 неоподаткованих доходів громадян(340-1360 грн);
  • на посадових осіб суб’єктів господарської діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850- 1700 грн).