Новини

Комаровський назвав кращі способи лікування болю в горлі

Як відомо, біль у горлі ми найчастіше відчуваємо через опіки, тривале перебування в приміщенні з сухим і теплим повітрям або при наявності вірусів.

Відомий лікар Євген Комаровський розповів, як швидко та ефективно вилікувати горло. Найчастіше біль в горлі пов’язаний з вірусними та бактеріальними інфекціями, передає Novyny.live

Коли ж горло уражене вірусом, то у людини ще може бути закладений ніс, кашель та підвищена температура тіла. А бактеріальна інфекція пов’язана з болем в горлі – це ангіна, викликана стрептококами, яка лікується виключно антибіотиками.

Якщо біль у горлі – головний інтенсивно виражений симптом, то ні про яке самолікування не може бути й мови. Звертаємося до лікаря, – наголосив Комаровський.

Водночас лікар зауважив, що біль в горлі без інших ознак ГРВІ не потребує лікування.

У такій ситуації можна використовувати препарати місцевої

дії, які працюють безпосередньо в порожнині рота – льодяники, пастилки для розсмоктування, розчини для полоскання.

Як правильно вибрати необхідний препарат

Місцеві анестетики (лідокаїн, бензокаїн) – препарати далеко не безпечні, адже мають серйозні токсичні ефекти, серйозний вплив на серцево-судинну систему.

Для зменшення набряку при ГРВІ можна використовувати морозиво, холодні напої – це дійсно полегшує біль. А якщо вам важливо прийняти якийсь протизапальний препарат, то це бензидамін.