Волинь Новини

На Волині чоловік «замінував» п’ятиповерхівку: що відомо

Як стало вдомо, старовижівчанин за повідомлення про «замінування» будинку у селищі Стара Вижівка відбуде за ґратами два роки.

Про це повідомила пресслужба обласної прокуратури.

Чоловік увечері 6 квітня 2020 року, посварившись із батьком, зателефонував на лінію «102» та повідомив оператору про замінування гексогеном п’ятиповерхівки у рідному селищі, в якій проживав разом із батьками.

Раніше Старовижівський районний суд призначив чоловікові покарання, не пов’язане з реальним позбавленням волі.

Нині ж Волинський апеляційний суд за принципової позиції прокурорів Волинської обласної прокуратури скасував незаконний вирок Старовижівського районного суду. Тепер згідно з вироком суду апеляційної інстанції за вчинення цього злочину раніше уже судимий волинянин два роки перебуватиме за ґратами.

Обласна прокуратура нагадує, що згідно із санкцією статті 259 Кримінального кодексу України, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Те саме діяння, якщо об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, заклади охорони здоров’я та освіти або якщо воно спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

До слова, кримінальна відповідальність за вчинення таких злочинів настає з 16-річного віку.

Leave a Comment