Волинь Новини

Лікарня на Волині отримала гуманітарну допомогу з Франції на 10 тисяч євро

Як стало відомо, благодійна організація «Карітас Волинь» є, так званим, донором гуманітарних допомог для Нововолинської центральної міської лікарні. Напередодні Дня донора медзаклад отримав потужну допомогу з Франції.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав міський голова Борис Карпус.

«Іруаз-Україна» – громадська організація з французького міста Брест і керівниця проєкту Марія Налін доклали чимало зусиль, щоб Нововолинськ отримав гуманітарний вантаж, вагою понад сім тонн і вартістю понад 10 тисяч євро. Завдяки нашим небайдужим землякам, благодійному фонду «Карітас Волинь», Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», Андрію Гудьку, вдалося організувати доставку вантажу, розмитнення та прибуття у місто, – йдеться у дописі.

Активні та ініціативні нововолинці, які мешкають у Франції, подбали, щоб травматологічне відділення НЦМЛ поповнилося мультифункціональними ліжками, матрацами, каталками, електричними інвалідними кріслами, ходунками, милицями, тренажерами, спеціальними меблями та різним обладнанням для пацієнтів із травмами.

Тепер у травматології всі ліжка замінені на мультифункціональні. Це значно полегшує роботу медперсоналу, а пацієнт за допомогою пульта керування здатний змінити своє положення. Сучасні ходунки сприяють швидкій реабілітації хворого. А якісні інвалідні крісла дозволяють пацієнтам переміщатися без залучення медичних працівників.

Leave a Comment