Волинь Новини

На Горохівщині неповнолітній мотоцикліст збив на смерть пішохода: що відомо

Як стало відомо, дорожньо-транспортна пригода трапилася 18 червня минулого року в селі Ватинець Горохівського району. Неповнолітній мотоцикліст, рухаючись вулицею Чеською, допустив наїзд на пішохода, який йшов проїжджою частиною дороги в попутному напрямку.

Про це інформує сайт Волинські новини.

Унаслідок ДТП потерпілий отримав численні травми, зокрема переломи ребер та кісток черепа. Згодом він помер в лікарні від отриманих травм.

Також в аварії постраждав і пасажир мотоцикла, але він, на щастя, залишився живий.

Неповнолітній мотоцикліст у суді визнав свою вину, розповівши, що в день ДТП взяв мотоцикл батька без дозволу та поїхав з потерпілим, який сидів на задньому сидінні, на футбол. Під час руху він побачив п’яного пішохода, оскільки той хитався. При наближенні до перехрестя з правої сторони виїхало авто, натомість він намагався оминути пішохода зліва, проте через зустрічний автомобіль почав зміщатися вправо та гальмувати, а пішохід почав рухатися в його сторону. Оскільки відстань була малою, то він не встиг його об’їхати та зачепив кермом, від чого пішохід впав на асфальт та вдарився головою.

До слова, після наїзду він залишився на місці ДТП, а самому потерпілому намагалися надати першу медичну допомогу, хтось викликав йому швидку, однак він відмовився від огляду та госпіталізації та самостійно пішов додому. Згодом йому стало відомо, що збитий ним пішохід помер у лікарні. У вчиненому щиро розкаявся, просив вибачення у потерпілих.

Натомість потерпілі просили суд суворо не карати обвинуваченого. Тож неповнолітньому призначили покарання у виді п’яти років позбавлення волі, змінивши на умовне терміном на два роки.

Leave a Comment