Волинь Новини

На Волині рейдова група перевірила п’ять сімей, які опинились в складних життєвих обставинах

Як стало відомо, рейдова група провела профілактичні заходи на території селища Іваничі, сіл Древині, Мишів, Менчичі, Соснин.

Відбулися перевірки сімей 9 червня  начальницею служби у справах дітей Жанною Гринюк спільно з представниками органів Національної поліції Володимиром Семенюком та Іванною Атлас, де проведено профілактичні заходи на території селища Іваничі, сіл Древині, Мишів, Менчичі, Соснина, йдеться на сайті Іваничівської громади.

Відповідно до вимог законодавства, обстежено умови проживання двох дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї піклувальника. Порушення законних прав та інтересів статусних дітей не виявлено. З дітьми проведено роз’яснювальну роботу щодо подальших перспектив життя та вибору професії.

В ході проведення рейду з’ясовано рівень забезпечення життєвих потреб 18 дітей, що виховуються у 5 сім’ях, де батьки не забезпечують належне утримання, виховання та розвиток власних дітей. Встановлено, що на даний момент в цих родинах виконуються попередньо надані рекомендації.

Під час інспектування сімей, усі батьки були вдома, ознаки алкогольного сп’яніння відсутні, займались хатніми справами. Батько, який виховує сам п’ятеро малолітніх дітей, здав документи на отримання державної соціальної допомоги на дітей.

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. У більшості сімей, побутові умови відповідають нормам. Батьки, знаючи, що перебувають під наглядом, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться,  намагаються не зловживати алкогольними напоями, покращити побут і зробити все можливе, щоб діти жили разом із ними.

До слова, за результатами проведеного рейду складено акти обстеження умов проживання.

Leave a Comment