Волинь Новини

Мешканці Волині та депутати вимагають відновлення руху поїздів через станції громади

Як стало відомо, мешканці Іваничівської громади добиваються відновлення руху поїздів «Ковель – Львів» та «Ковель – Червоноград», які раніше курсували через станції Іваничі та Яневичі. Їх відмінили через запровадження карантину. За допомогою люди звернулися до депутатів селищної ради, а ті, у свою чергу, вирішили надіслати відповідне звернення до керівництва Укрзалізниці.

Про це повідомляє БУГ.

Це питання розглянули на черговому пленарному засіданні сесії. Депутатка Наталія Мазурок повідомила, що до неї часто звертаються жителі села Іванівка, зокрема пенсіонери, які нарікають, що відміна цих двох потягів унеможливлює їх доїзд до Іванич. Адже жоден автобус маршрутом не їздить. За її словами, пільговики вже навіть готові сплачувати повну вартість проїзду, аби тільки відновили рух поїздів.

«Людям нема чим добиратися в Іваничі. А їм треба в лікарню, в банк, в пенсійний фонд та інші установи для отримання низки послуг. Адже жоден маршрутний транспорт через село Іванівка не їздить. Пенсіонери просять скасувати пільговий проїзд для певних категорій населення і вони готові сплачувати повну вартість проїзду, аби лише було відновлено рух поїздів», – зазначила Наталія Мазурок.

Оскільки у депутатів селищної ради мало повноважень і самі вони ніяк не можуть вплинути на вирішення цієї проблеми, то вирішили надіслати відповідне звернення до Депутата Верховної Ради України Ігоря Гузя, голови обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка, голови Володимир-Волинської районної державної адміністрації Юрія Лобача та керівництва АТ «Українська залізниця», а саме: регіональної філії «Львівська залізниця» та виробничого структурного підрозділу «Рівненська дирекція залізничних перевезень» з проханням відновити рух потягів «Ковель – Львів» та «Ковель – Червоноград», які курсували через Іваничі.

До слова, це рішення депутати підтримали одноголосно.

Leave a Comment