Волинь Новини

Волинські депутати просять Міністра закордонних справ повернути поїзд Здолбунів-Ковель-Хелм

Як стало відомо, депутати Волинської облради прийняли звернення до міністра закордонних справ, міністра інфраструктури та Укрзалізниці повернути поїзд зі Здолбунова до Хелма.

Окрім того, звернення щодо відновлення руху пасажирського поїзда сполученням «Здолбунів-Ковель-Хелм» адресували ще й Генеральному консулу України в Любліні Василю Павлюку, йдеться на сайті облради, передає Район. Ковель.

З метою розвитку залізничного сполучення між Україною та Республікою Польща з 12 червня 2017 року було призначено курсування пасажирського поїзда «Здолбунів-Ковель-Хелм», який обслуговувався двовагонним складом дизельного поїзда типу PESA 630M (рейковий автобус).

Цей маршрут завдяки доступності та зручності швидко набув значної популярності серед жителів Рівненської та Волинської області, передусім студентів, дрібних підприємців, пересічних громадян.

АТ «Укрзалізниця», яке виконувало перевезення на цьому маршруті, 19 червня 2019 року прийняло рішення про припинення курсування потяга в односторонньому порядку.

Такий крок призвів до погіршення транспортного сполучення між обома державами та справив негативний ефект на інтенсивність прикордонних контактів у соціальній, економічній та культурній сферах.

Органи місцевого самоврядування та виконавчої влади Волинської області неодноразово зверталися до центральних органів державної влади України з проханням вирішити питання відновлення пасажирського залізничного сполучення між Здолбуновим, Ковелем та Хелмом. Втім, це не принесло жодного позитивного результату.

«Враховуючи викладене, з метою створення сприятливих умов для розвитку транскордонного співробітництва, забезпечення сталого соціально-економічного розвитку регіону, збільшення обсягів пасажирських перевезень через державний кордон, депутати Волинської обласної ради звертаються до вас, шановні Дмитре Івановичу, Владиславе Артуровичу, Володимире Миколайовичу, Василю Михайловичу, з ініціативою організувати робочу зустріч представників Міністерства закордонних справ України, Міністерства інфраструктури України, АТ «Укрзалізниця», Генерального консульства України в Любліні, Волинської обласної ради та обласної державної адміністрації, а також відповідних відомств Республіки Польща для пошуку шляхів врегулювання проблемних питань та відновлення руху пасажирського поїзда сполученням «Здолбунів-Ковель-Хелм», – йдеться у тексті.

Leave a Comment