Волинь Новини

У Луцькій районній лікарні перевірили доступність для людей з інвалідністю. ФОТО.

Як стало відомо, на Волині перевірили доступність Луцької центральної районної лікарні Підгайцівської сільської ради для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Про результати перевірки повідомили на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Медичний заклад відвідали працівники регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любов Сітовська та Віталій Єлов.

Будівля лікарні п’ятиповерхова, обладнана пасажирським ліфтом. У вестибюлі розміщені стенди з інформацією про години роботи районної лікарні, графіки прийому громадян, розміщення підрозділів.

Серед недоліків виявили те, що в лікарні не забезпечений доступ до поліклінічного відділення відвідувачам, які пересуваються на інвалідних візках. При вході в поліклініку є пандус, проте він не обладнаний поручнями, а кут підйому не відповідає вимогам. На момент візиту, пандус та сходи не були розчищені від снігу, що становить ризики травматизму для відвідувачів.

В лікарні відсутні тактильні засоби інформації з використанням шрифту Брайля, контрастне маркування першої та останньої сходинок, контрастне маркування прозорих полотен дверей, контрасне виділення порогів. Центральні сходи районної лікарні також потребують ремонту.

Адміністрація лікарні вживає заходи щодо облаштування підйомника у поліклінічному та стаціонарному відділенні, санітарно-гігієнічних приміщень, якими можуть скористатись люди з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Зокрема, вже придбали відповідне обладнання і найближчим часом планується проведення монтажних робіт.

За результатами візиту підготують звіти з рекомендаціями та скерують акти реагування до компетентних органів.

Leave a Comment