Волинь Новини

Махінації із землею на Волині вивчатиме робоча група: що відомо

Як стало відомо, відбулося засідання постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин Волинської обласної ради на якому депутати домовилися створити робочу групу із числа представників усіх фракцій, аби додатково вивчити питання махінацій із землею на Горохівщині.

Про це повідомляється на сторінці Волинської обласної ради у Facebook.

Факти «дерибану» земель, що розташовані за межами населених пунктів Горохівщини озвучили депутати Тарас Щерблюк та Ігор Волошенюк на попередньому засіданні профільної комісії. Відповісти на запитання, які хвилюють обранців громади на засідання комісії прибув начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Володимир Боярчук.

Тон розмови одразу задав заступник голови профільної комісії Тарас Щерблюк.

«Упродовж багатьох років триває масова передача земель не зрозуміло кому і куди. Я сьогодні представляю інтереси горохівчан. До нас, як депутатів звертаються люди і мусимо реагувати на їх звернення, адже нам відповідати перед ними. Сьогодні на території Горохівської, Берестечківської, Городищенської та Мар’янівської територіальних громад відбувається «дерибан» землі. Раніше теж відбувались такі процеси, але на землях, які не обробляються і знаходяться за межами населених пунктів. Однак, зараз діло дійшло до людських городів, на яких вони працюють десятками років», – наголосив Тарас Щерблюк.

Депутат Ігор Волошенюк нагадав, що на позачерговій сесії ним була озвучена заява від депутатської фракції Аграрної партії України до правоохоронних органів щодо розслідування дій начальника ГУ Держгеокадастру в області Володимира Боярчука.

“Наразі ми просто закликаємо Володимира Боярчука припинити роздавати волинську землю людям з інших областей. За наших волинських хлопців, які воювали в АТО ніхто особливо не переживає, а переймаються немісцевими. У нас в області є пів тисячі учасників АТО, які написали заяви і досі не отримали землі , а ми маємо прецедент коли одна людина, яка не проживає на Волині діє за дорученням від 160 людей», – повідомив Ігор Волошенюк.

«Ми можемо поїхати безпосередньо у райони та подивитись кому ці землі роздавали, яким чином, розглянути заяви учасників АТО, які проживають на Волині і отримують відмови та вивчити причини цих відмов», – сказала Юлія Вусенко.

Таку ідею схвально оцінили усі присутні на засіданні комісії депутати. Так, члени постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин рекомендували голові обласної ради Григорію Недопаду створити робочу групу з числа членів профільної комісії та представників усіх фракцій Волиньради.

«Ми також запрошуємо до участі громадськість. Я думаю, що до цієї робочої групи виявлять бажання долучитись представники Асоціації фермерів Волині та члени громадських організацій, до яких входять учасники АТО», – наголосив заступник голови комісії Тарас Щерблюк.

 

Leave a Comment