Новини

На дружину та сина відомого кінорежисера хотіли спустити собак через українську

Про інцидент у столиці у мережі Facebook розповів український кінорежисер і сценарист, колишній Голова Національної спілки кінематографістів України Тарас Ткаченко, режисер стрічок «Гніздо горлиці», «Залишенець. Чорний ворон» та інших:

“Моя дружина родом з Луганщини. Все життя говорила російською. Коли народився наш Лука – свідомо перейшла на українську”, – зазначив Тарас Ткаченко.

За словами Ткаченка:

Почувши, що дружина звертається до сина українською, вона знайшлася піною, кричала, що ненавидить тих хто понаїхав з западенщини, а сама вона живе в Києві і все життя говорить російською. І погрожувала спустити собак, мовляв, двома хохлами менше буде…

“Поліція довго не хотіла реєструвати заяву, посилаючись на те, що все ж таки не спустила і в них є набагато важливіші справи. Нарешті заяву таки зареєстрували, завдяки наполегливості моєї дружини”, – продовжив кінематографіст:

До чого це все? В до того, щоб ми не мали ілюзій. Якщо колись станеться так, що стихійно виникне Київська народна республіка, то милі дамочки з собачками будуть цькувати псами ваших україномовних дітей… І ніхто не захистить”, – додав Ткаченко.

Коментатори допису припустили, що ситуація була не зовсім такою, як описав автор. Натомість висловили припущення, що конфлікт виник саме через бійцівських собак без намордників, а лише потім перейшов у «мовний» конфлікт.

Так чи інакше обговоренням теми ви можете докладно ознайомитись за посиланням на допис кінорежисера.

Leave a Comment