Волинь Новини

Звільнили скандального чиновника Волинської ОДА

Як стало відомо, Костянтина Нестеренка звільнили з посади директора департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Про це повідомляє Волинська обласна облдержадміністрація.

До слова, розпорядження про накладання дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення підписав вчора, 10 червня 2020 року, голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

У документі йдеться, що під час здійснення дисциплінарного провадження дисциплінарна комісія, утворена розпорядженням голови ОДА 21 травня 2020 року, виявила факти порушення норм чинного законодавства у діях директора департаменту соціального захисту населення Костянтина Нестеренка.

Дії посадовця «суперечать покладеним на нього обов’язкам, підривають довіру до влади, що призводить до приниження авторитету державного органу – Волинської обласної державної адміністрації».

Тому комісія прийняла рішення звільнити посадовця за порушення Присяги державного службовця з 10 червня 2020 року.

Нагадаємо, чиновник з Луганщини вимагав від директорів інтернатів 90% від їх премій, хотів вручну контролювати тендери, тиснув на підлеглих, а одну з них  навіть довів до лікарняної палати.

Директори інтернатів виступили зі спільною заявою та звернулися в поліцію. Після оприлюднення цієї інформації Нестеренка відсторонили від займаної посади. Також недовіру керівнику висловили 37 його підлеглих з департаменту соцполітики.

Leave a Comment