Волинь Новини

“Зміни дозволять проводити очищення лісу” –В’ячеслав Рубльов про санітарні рубки у Карпатах

Стало відомо, що народний депутат від 20 виборчого округу, В’ячеслав Рубльов, пояснив, чому разом з колегами взявся вносити зміни до Закону «Про природно-заповідний фонд», яким хочуть дозволити санітарні рубки у карпатських лісах.

Відповідний пост опублікували на сторінці нардепа у фейсбуці.

Нардеп Рубльов стверджує, що запропоновані зміни усунуть протиріччя в нормах цього Закону.

«Зокрема, зараз одночасно дозволене здійснення традиційного лісокористування в господарській зоні національних природних парків і при цьому забороняється проведення рубок головного користування», – пише депутат.

Він наводить приклад заповідник «Цуманська Пуща».

«Через його територію проходить безліч доріг, які оточують аварійно-небезпечні дерева. Далеко ходити не треба: над дорогою до санаторію «Пролісок», який знаходиться на території заповідника стоять старі сухі дерева, які в будь-яку хвилину від пориву вітру можуть впасти на голову. Виходить так, що провести санітарну вирубку таких дерев не можна, бо вони захищені законом, але в той же час, хтось має відповідати за те, якщо воно стане причиною біди», – йдеться у повідомленні.

В’ячеслав Рубльов запевняє, що зміни, які вносять в Закон «Про природно-заповідний фонд України» не легалізують масову вирубку лісу в природних заповідниках, а лише дозволять проводити необхідне очищення лісу.

«Наголошую: ми з колегами рішуче проти вирубки лісу і я запевняю, що ці зміни не впливають на мораторій щодо проведення суцільних рубок на території природних заповідників, на гірських схилах і в лісах Карпатського регіону», – пише на завершення депутат.

Leave a Comment