Волинь Новини

Депутати Луцькради звернулися до Кабміну щодо відновлення роботи громадського транспорту та закладів дошкільної освіти

Як стало відомо, сьогодні під час засідання позачергової сесії, депутати підтримали звернення до Кабінету Міністрів України щодо відновлення роботи громадського транспорту та закладів дошкільної освіти у нашому місті.

Як зазначив радник міського голови, депутат міської ради Ігор Поліщук, жителів нашого міста сьогодні чи не найбільше цікавлять два питання: громадський транспорт та робота дитячих садків. Дійсно, для повноцінного запуску економіки транспорт необхідний, адже у зв’язку з послабленням карантину запрацювали майже 90 відсотків закладів, установ, організацій, працівникам необхідно добиратися до робочих місць і відповідно для діток необхідні дошкільні навчальні заклади.

Більшістю голосів депутати підтримали назване вище звернення.

Звернення до Кабінету Міністрів України щодо відновлення роботи громадського транспорту та закладів дошкільної освіти

Рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 18.03.2020 №176-1 «Про обмеження роботи громадського транспорту (автобус, тролейбус)» з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19 з 19 березня 2020 року тимчасово до закінчення карантину зупинено роботу громадського транспорту (автобуси, тролейбуси).

Станом на 15.05.2020 перевезення пасажирів у місті Луцьку забезпечуються лише у режимі регулярних спеціальних. Частина закладів, установ, організацій, підприємств відновила свою роботу.

Суб’єкти господарювання запевняють, що готові взяти на себе повну відповідальність за дотримання всіх правил безпеки, вимог карантину та організацію необхідних протиепідемічних заходів.

У зв’язку з потребою у забезпеченні безперервної освіти для дітей дошкільного віку, з метою зняття соціальної напруги серед громадськості міста, (відновлено роботу окремих підприємств та організацій, де працюють батьки вихованців) є необхідність у відновленні функціонування закладів дошкільної освіти.

Відповідно до Санітарного регламенту у закладах дошкільної освіти існує групова ізоляція, що відповідає вимогам карантину. Кожна вікова група має окреме приміщення. Для дітей віком із 2-ох до 3-ох років є окремі входи із вулиці.

Прихід дітей у ЗДО можна передбачити у різний період часу: із 7.30 до 9.00 згідно із затвердженим режимом дня.

У ЗДО створені необхідні умови, проведені та проводяться ремонтні роботи, є наявні та здійснюватиметься закупівля необхідних продуктів харчування, наявні антисептичні та дезінфекційні засоби для проведення заходів щодо запобігання поширення захворювань.

У ЗДО працює медичний персонал, який проводить щоденний огляд дітей дошкільного віку та здійснює контроль стану здоров’я дітей і працівників закладу.

Постійно проводилася тематична організаційна та роз’яснювальна робота із колективами і батьками.

Враховуючи вищевикладене, просимо розглянути питання щодо відновлення руху громадського транспорту для здійснення перевезень громадян у звичайному режимі руху та роботи закладів дошкільної освіти з обов’язковим дотриманням всіх протиепідеміологічних вимог.

Leave a Comment