Волинь Новини

У Луцьку чимало ринків відновлять роботу

Депутати міськради розблокували роботу низки агропромислових ринків під час карантину. Наразі розпочати роботу зможуть п’ять ринків, які надали відповідні гарантійні листи.

Про це йшлося під час позачергового засідання сесії Луцької міськради у режимі відеоконференції 6 травня.

Депутати ухвалили зміни до рішення «Про тимчасове зупинення роботи  об’єктів загального користування, розташованих у м. Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19».

Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Юрій Кирилюк, відповідно до змін, пропонують дозволити роботу сімох агропромислових ринків. Зокрема, розпочати роботу зможуть: ринок «Центральний», ринок «Завокзальний», ВКФ «Домінанта» на вулиці Карпенка-Карого, ринок «Північний», ринок «Лучеськ», ринок на бульварі Дружби Народів та КП «Луцькі ринки» на вулиці Глушець. Йдеться про ринки, які є операторами ринку харчових продуктів, відповідно до законодавства, за умови дотримання усіх протиепідемічних вимог.

Як повідомив депутат Олександр Козлюк, наразі від п’яти ринків надійшли гарантійні листи по те, що вони зможуть забезпечити безпеку відвідувачів. Не надали листів ринок на бульварі Дружби Народів та КП «Луцькі ринки». Тож наразі зможуть працювати п’ять ринків.

Окрім того, дозволяють роботу: зоопарку; закладів торгівлі кормами, побутовою хімією, предметами гігієни, деталями і обладнанням для технічних засобів і сільськогосподарської техніки, засобами зв’язку і телекомунікації, в тому числі, мобільними телефонами, смартфонами, ноутбуками та іншими товарами, що відтворюють і передають інформацію, торгівлі технічними та іншими засобами для реабілітації; торгівлі транспортними засобами.

Магазини побутової техніки  та будівельні магазини зможуть працювати у форматі адресної доставки замовлень.

Також дозволяють роботу установ із забору аналізів, проведення лабораторних та діагностичних досліджень, ветеринарних клінік,  об’єктів з технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, поштової та кур’єрської діяльності, ремонту офісної та комп’ютерної техніки, устаткування, приладдя, побутових виробів і предметів особистого вжитку, діяльності з підключення споживачів до Інтернету, з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації.

Секретар міськради Григорій Пустовіт зауважив, що протягом найближчих днів, з 11 травня, на всеукраїнському рівні можуть дозволити відкриття усіх без винятку ринків.

 

Leave a Comment