Волинь Новини

За знайденого Луцького кликуна – путівка

Як відомо, нещодавно, у Луцьку вандали викрали статуетку символа міста – кликуна, встановлену біля Східноєвропейського національного університету.

Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

“Невідомим зловмисником було по-варварськи вирвано скульптуру кликуна, що знаходилась біля головного корпусу Східноєвропейського національного університету”, – йдеться у повідомленні.

Утім, керівник Туристичного агентства “Патріот” лучанин Богдан Климчук пообіцяв цікаву винагороду за знайдену пам’ятку міста – путівку. Про це благодійник повідомив у соцмережі Faceboook.

“Є в нас в місті незвичайні бронзові чоловічки, яких давно хотів зафоткати вночі. Звуть їх – кликунами і вони є символами міста. Утім, чомусь ці скульптури люблять якісь вар’яти красти. Отого, що з книжкою вкрали нещодавно. Тому, якщо будете бачити чи знати, де той кликун з книжкою – телефонуйте 102, або Kateryna Moysiyuk (тел. 050 202 81 88). З мене путівка” – йдеться у дописі

До слова, кликун – один із головних давніх символів Луцька. У Луцьку кликуни, крім того, стояли на нічній варті в замку та «кликали» – постійно перегукувалися, а в разі пожежі чи нападу ворогів били на сполох. Саме ритуал «кликання» обумовив появу місцевої назви – кликун.

Leave a Comment