Волинь Новини

На Волині за вихідні відбулося близько 30 пожеж через підпал сухої трави

Протягом двох вихідних днів на Волині – 28 випадків підпалів сухої трави і загорянь на самосівах, до гасіння яких долучалися лісівники.

Волинь горить. Не через стихію чи погодні умови, а через людську недбалість та бездумність нанесено страшну шкоду екосистемі, де в траві живцем згоріли тисячі птахів, комах і тварин!

Протягом 28 та 29 березня 2020 року горіло майже у всіх районах Волинської області: виїзди пожежної техніки та екіпажів здійснювали Володимир-Волинське, Колківське, Ковельське, Любешівське, Любомльське, Маневицьке, Поліське, Ратнівське, Старовижівське, Турійське, Цуманське, Шацьке, Прибузьке, Звірівське лісогосподарські підприємства, ДП СЛАП «Ратнеагроліс», «Локачіагроліс», «Рожищеагроліс». До ліквідації пожеж загалом було задіяно 282 працівники державної лісової охорони, пожежних екіпажів лісогосподарських підприємств, ДСНС, представників громад, залучено 30 одиниць техніки.

Ще до вечора , 29 березня, лісівники локалізовували вогонь у  Ковельському районі.

В результаті вогню нанесено значну шкоду екології, затрачено людські та матеріальні ресурси.

Для локалізації цих пожеж за 2 дні лісівниками в екстреному порядку було облаштовано незапланованих 300 км мінералізованих смуг, витрачено 210 кубів води.

Люди так бояться і намагаються зараз побороти епідемію коронавірусу. Але свідомо знищують природу – єдине, що здатне по-справжньому захистити нас від хвороб. І не задумуючись, сотнями та тисячами вбивають тих птахів та тварин, для кого поле, болото та ліс є домівкою. Ми щиро вдячні працівникам лісогосподарських підприємств, підрозділам ДСНС, місцевої пожежної охорони, жителям громад, в тому числі мисливцям та рибалкам, які долучилися до гасіння пожеж у ці вихідні дні.”

Інформує Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Leave a Comment