Волинь Новини

Коронавірус атакує: чи необхідно на Волині закрити церкви на час карантину

Як відомо, фото недільних служб з різних міст країни свідчать про те, що українці бачать, ймовірний порятунок від коронавірусу у релігії, незважаючи на карантин.

Окрім цього, церкви і надалі продовжують працювати в той час, коли усі заклади, які передбачають масові скупчення людей – зачинені.
Чимало волинян вважають, що інфікуватися коронавірусом у храмі неможливо, адже вірян оберігає, ніби сам Бог. Натомість, інші переконані: усі церковні споруди необхідно негайно закрити на карантин, адже у такий спосіб може миттєво поширитися вірус.

Декан монастирів Волинської єпархії ПЦУ архімандрит Константин (Марченко) переконаний, що таке випробування дано нам, аби ще більше утвердитися у вірі. І саме у такий складний час варто більше приділяти часу духовному.

«Я багато про це думав. Та навіть якби мені Господь і допустив заразитися коронавірусом після того, як я буду приступати до Таїнств Церкви Христової, то краще я помру, але завтра я стану перед Богом і скажу: “Господи, я помер через те, що я вірив, що це Твоє”. Але мені страшно померти після того, коли ми сьогодні, у постові дні читаємо Євангеліє про зраду Іуди, про зраду Петра, мені страшно померти зрадником. І мені здається, що це найкращий піст у нашому житті, і ніколи так ці пісні Євангелії не будуть нам лягати на серце, як будуть лягати у цей піст», – упевнений чернець.

Також про важкі випробування в умовах пандемії написав і головний військовий капелан Волинської єпархії ПЦУ протоієрей Михайло Бучак. «Не покладатиму на парафіян тягаря духовного подвигу. “Хто може понести, хай понесе…”. Хто має сумнів, хай утримається від Святого Причастя, цілування Хреста, ікон…. бо дійсно випробування можуть прийти і через короновірус! Господь милосердний, Він не образиться на нас… Він і сьогодні готовий страждати за нас! Не судімо один одного і судимі не будемо!» – йдеться у дописі.

До слова, чимало волинян дискутували щодо цієї актуальної теми сьогодення у соцмережі Instagram, утім, думки різняться.


Leave a Comment