Волинь Новини

Без паніки: у Луцьку організують низку заходів для недопущення коронавірусу

У Луцьку затвердили перелік заходів щодо недопущення занесення і поширення на території гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19. Про це йдеться у розпорядженні виконувача повноважень Луцького міського голови від 6 березня.

У рамках міського плану протиепідемічних заходів у разі необхідності планують організувати роботу міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на випадок занесення та поширення на території Луцької міської територіальної громади гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

Управління охорони здоров’я міськради повинне забезпечити консультування громадян в телефонному режимі з приводу респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

Виконавчим органам міськради доручили організувати протягом березня-квітня разом із суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у місцях масового скупчення людей (зокрема: на торговельних об’єктах, у місцях проведення культурно-масових заходів, навчальних закладах, кінотеатрах, вокзалах, тощо) та здійснюють перевезення громадським, автомобільним транспортом, заходів з посилення режиму поточної дезінфекції, в тому числі, застосовуючи розпилювачі деззасобів та враховуючи можливість встановлення диспенсерів для антисептичних речовин для обробки рук.

Також планують забезпечити засобами індивідуального захисту (медичними масками, респіраторами) працівників установ, підприємств та організацій.

Окрім того, передбачили низку заходів реагування на випадок занесення та поширення хвороби.

У разі необхідності можуть здійснити перепрофілювання закладів охорони здоров’я Луцької міської територіальної громади у разі масового надходження хворих на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом COVID-19.

До 12 березня можуть перевести усі заклади охорони здоров’я Луцької міської територіальної громади на суворий протиепідемічний режим.

Leave a Comment