Волинь Новини

“Путін піде так далеко, наскільки ми його пустимо” – Павло Клімкін про Путіна, Зеленського та смислове навантаження українців

29 лютого у Палаці культури міста Луцька, відбулася зустріч із відомим українським дипломатом і державним діячем Павлом Клімкіним, міністром закордонних справ України 2014-2019 років. Тема зустрічі була : «Куди йдемо? Україна: досягнення, виклики, загрози».
Зокрема, у Луцьку, Павло Клімкін порушував актуальні теми сьогодення: ринок землі, правління Зеленського, молодіжна євроінтеграція, панування Єдиної цекрви, тощо. Проте, зізнався, що він не є противником громадян, котрі мають подвійне громадянство, окрім громадянства РФ.

Також, діяч зазначив, що нині, українська мова набула нового смислового навантаження.

“Українське телебачення та радіо мусить залишатися. Як відомо, у нас тепер існує українське кіно. Можливо, воно не є з найкращих, проте, воно існує. Якщо говорити про українську пісню, я надаю перевагу музику у стилі українського року, хоча, раніше українська музика не була популяризована на наших теренах”. До прикладу, в Києві раніше,  українською розмовляли понад 10%, нині – майже половина” – зазначив діяч.

Щодо правління Володимира Зеленського, Павло Клімкін зауважив, що президент України прагне змін, але не знає, яким чином їх реалізувати.

” Я розмовляв з Зеленським у травні. Зізнаюсь, у нього справді існує бажання щось змінити, проте, він не знає, як це зробити. Окрім цього, він залежний від різних людей, які його оточують”. Утім, він щиро прагне залишитися в історії” – додав Клімкін.

Чимало лучан активно обговорювали ситуацію, яка відбувається в зоні ООС та задуми Путіна.

“Путін піде так далеко, наскільки ми його пустимо. Якщо ми не будемо стояти, і не будемо працювати з друзями та  партнерами, тоді він піде далі” – зазначив Клімкін.

Окрім цього, дипломат неодноразово наголошував,  на єдність українського народу, яка втілена у кожного громадянина.

“За останні шість років ми стали себе ще більш поважати, а по – друге – нас стали поважати. Маючи досвід, можу впевнено свтерджувати, що більшість іноземних країн, вважають нас неймовірними. До слова, у якій країні на фронт піде тисячі людей” – повідомив діяч.

На кінець зустрічі, відбулася автограф-сесія. Усі бажаючі мали змогу сфотографуватися з відомим дипломатом.

Leave a Comment