Важливо Волинь Новини

Волонтер зі США працює у селищі на Волині. ФОТО

У селищі Благодатне Іваничівського району працює волонтер Корпусу Миру США Девід Вудсайд.

Про це повідомляє ІА Волинські новини.

«Я з США. Проживаю в Україні протягом 5 місяців, а в Благодатному – уже 3. Тут я працюю в селищній раді разом із Олександром. Україна – дуже гарна країна, мої хост-батьки зараз також в Україні. Волонтерство в Корпусі Миру є важливим для мене, і я сподіваюся, що зможу втілити тут, у Благодатному, багато цікавих проєктів», – розповів американець.

Девід додав, що працює у проєкті «Розвиток громад». Волонтери цього проєкту співпрацюють як із селищною радою, так і з недержавними організаціями.

Американський волонтер працює в Благодатному 3 місяці і працює в молодіжному клубі – «English speaking club»». Його група налічує 15 дітей, які з якими Девід зустрічається щотижня. За словами волонтери, на заняттях він з дітьми переглядає англомовні фільми, слухає англомовну музику, грає мовні ігри.


Крім дітей, англійською цікавляться і дорослі.

«Я почав вивчати українську до того моменту, як уперше сюди приїхав – ще вдома. За ці 5 місяців, що перебуваю в Україні, намагаюся максимально розмовляти українською, аби мені було легше її вивчати у подальшому», – розповів Девід.

Американець зізнався, що перед приїздом в Україну він готувався до холодів: «Я думав, в Україні холодно, а виявилося, що у вас дуже тепло. Також здивувало, що люди в Україні п`ють багато чаю. Можливо це через те, що я знаходжуся в маленькому містечку, але мені здається, що українці – доволі гарні і приємні люди: усі привітні. В Америці люди не такі привітні».

Хлопець працюватиме в Україні ще 2 роки і розповів, що хоче працювати якомога продуктивніше, допомогти максимально Благодатному, аби жити тут було б комфортніше. Мені приносить велике задоволення робити гарні справи».

Leave a Comment