Волинь Новини

Мотоцикліст на Горохівщині не впорався з керуванням: травмувався пасажир

Нетверезий горохівчанин не впорався з керуванням мотоциклом, через що травмувався пасажир. Чоловік має сплатити 85000 гривень штрафу, також його позбавили права керування транспортними засобами строком на три роки.

Читайте також:Волинь втратила ще одного захисника

Про це журналісти Район.Горохів дізналися із рішення суду, оприлюдненого 3 червня.

Уродженець міста Горохів 24 вересня 2023 року, приблизно о 22:00, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, не маючи посвідчення водія відповідної категорії, керував неналежним йому, технічно справним мотоциклом марки «Viper» моделі «ZS 200А»

Він рухався вулицею Лесі Українки в селі Ощів Луцького району, ігноруючи правила безпеки на транспорті, не обрав безпечної швидкості руху мотоцикла, внаслідок чого втратив контроль над керуванням та виїхав за межі проїзної частини автодороги ліворуч відносно його руху і впав на ґрунтову поверхню.

Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди пасажир мотоцикла отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої хребетної спино-мозкової травми, з забоєм поперекового відділу спинного мозку та з компресійним уламковим зламом тіла третього поперекового хребця, які згідно з висновком експерта №82 від 10 листопада 2023 року належать до категорії середнього ступеня тяжкості тілесних ушкоджень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю. Пояснив, що взяв мотоцикл у знайомого, щоб покататись. Перед цим вночі вживав алкогольні напої, так як святкували день народження. Керував транспортним засобом о 22:00, на той час ознак сп`яніння не відчував. Їхав зі швидкістю близько 60 км/год, проте місцевість була для нього не знайома і він не справився з керуванням.  Зазначив, що просив у потерпілого вибачення та добровільно відшкодував завдану шкоду, як моральну, так і оплатив лікування. Просив суд суворо його не карати.

Допитаний безпосередньо в судовому засіданні потерпілий підтвердив, що обвинувачений просив в нього пробачення, відшкодував завдану йому шкоду, претензій матеріального та морального характеру до не має.

Огляд обвинуваченого на стан алкогольного сп’яніння: вміст алкоголю в крові 1,28‰.

Суд, ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.286-1КК України та призначити йому основне покарання, із застосуванням ст. 69 КК України, у виді штрафу у розмірі 85000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на три роки.

Вирок може бути оскаржено до Волинського апеляційного суду через Горохівський районний суд Волинської області впродовж тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Читайте також наші новини у Facebook