Новини

Більшість поляків не підтримують блокування фермерами кордону з Україною – ЗМІ

Більшість поляків не підтримують блокування аграріями кордону з Україною та вважають їхні вимоги несправедливими.

Читайте також: Обмеження на керування автомобілем: нардеп оприлюднив пункти остаточного варіанту законопроекту про мобілізацію

Головний редактор впливового в Польщі журналу Krytyka Polityczna Славомір Сєраковський розповів в інтерв’ю NV, що деяким полякам вже “уривається терпець”.

За словами польського журналіста, преференції фермерам в очах польського суспільства виглядають вкрай несправедливими.

“Є аргумент, який об’єднує: фермери наполягають на гарантованих цінах на свою продукцію, і інших поляків це по-справжньому бісить. “Окей, – кажуть польські музиканти, – тоді гарантуйте нам ціни білетів на наші концерти, і хай держава викупить 80% цих білетів”. Всі ці преференції фермерам для польського суспільства виглядають вкрай несправедливими”, – наголосив він.

Сєраковський переконує, що історія з фермерами – це проблема внутрішньої політики Польщі, а не проблема ставлення до України. Він пояснив, що фермери в Польщі – це така когорта суспільства, яка має тенденцію до антагоністичних відносин з державою ще з XIX століття: вони державі не довіряють, консервативні, утримують позицію ізоляціонізму від проблем, що відбуваються поза інтересами їх вузької групи.

Польський журналіст додав, що фермери були найбільш анти-біженською групою польського суспільства, до того ж вони найменш віруюча частина суспільства. А віра важлива для того, щоб відчувати солідарність з тим, хто бореться за добро та справедливість, переконаний він.

Читайте також наші новини у Facebook