Важливо Волинь Новини

Резонансна справа Джулінських: суд поставив крапку

Минають треті роковини відтоді, як відійшов у вічність знаний у Луцьку підприємець та меценат Леонід Джулінський.

Як відомо, у обласному центрі Волині він збудував чимало об’єктів нерухомості, зокрема: ТЦ “Караван”, “Гостинець”, ринок “Пасаж”, тощо.

Ринок «Пасаж» становить 0,9 гектара землі, більша частина якої перебуває у приватній власності ПП «Виробничо-комерційна фірма «Домінанта», а решта – в оренді цієї ж фірми.

Єдиним засновником ПП «ВКФ «Домінанта» був місцевий бізнесмен Леонід Джулінський. Він же був єдиним власником торгового центру «Караван», який розташований на цій же ринковій землі.


Утім, після його смерті у родині Джулінських розгорівся гучний скандал щодо спадку.

Незважаючи на численні наклепи, які розповсюджуються довколо, відстояти своє законне право на  батьківську спадщину вже третій рік доводить у суді молодший син – Леонід.

Брат Леоніда – Олександр Джулінський стверджує: через декілька днів після смерті батька більша частина майна уже належала іншим людям. За словами сина, махінації нібито провів його зведений брат від іншого батькового шлюбу Леонід.

Одна зі справ стосується частки Олександра Джулінського у товаристві «Регіональний центр логістики і дистрибуції». У родини 50% статутного капіталу фірми. Йдеться про десятки мільйонів гривень.

Відтак, родичі Леоніда Джулінського звинувачують підприємця у підробці документів, а це зробити, мовляв, він міг лише у спільництві з працівниками органів державної влади. Утім постає питання: яким чином можна «підкупити» Верховний Суд України  та чому навколо персони Леоніда Джулінського чимало брехні серед «своїх».

Зрештою, Леонід Джулінський не має відношення до ситуації з начебто підробленими документами чи підкупом головою чи суддями Верховного Суду України.

Тому ці дії можна розцінювати більше, як деструктивні.

Також не можна не помітити, що вже після декількох судових рішень щодо Леоніда деякі персони публічно ставили під сумнів репутацію підприємця.

Напередодні Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу представника Джулінського Олександра Леонідовича – Яворського Андрія Васильовича на рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 05 травня 2022 року у складі судді Івасюти Л. В. та постанову Волинського апеляційного суду від 25 серпня 2022 року у складі колегії суддів: Здрилюк О. І., Бовчалюк З. А., Карпук А. К..

Враховуючи наведене, колегія суддів вважає за необхідне залишити касаційну скаргу без задоволення, а оскаржувані судові рішення без змін, оскільки доводи касаційної скарги висновків судів не спростовують, на законність та обґрунтованість судових рішень не впливають. Керуючись статтями 400, 410, 416 ЦПК України, Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду Відповідно до частини першої статті 410 ЦПК України суд касаційної інстанції залишає касаційну скаргу без задоволення, а судові рішення – без змін, якщо визнає, що рішення ухвалено з додержанням норм матеріального і процесуального права.

 

ПОСТАНОВИВ:

Касаційну скаргу представника Джулінського Олександра Леонідовича – Яворського Андрія Васильовича залишити без задоволення. Рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 05 травня 2022 року та постанову Волинського апеляційного суду від 25 серпня 2022 року залишити без змін. Постанова набирає законної сили з моменту її прийняття, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Таким чином Касаційний суд оголосив юридично вивірене рішення. А саме відкинув звинувачення у причетності незаконого привласнення батьківського спадку, пославшись при цьому на недостовірність та недопустимість доказів, наданих стороною обвинувачення.

Відтак, у цій резонансній справі Джулінських суд поставив крапку.