Волинь Новини

У Торчинській громаді орудує фальшивомонетник. Фото

Жителі смт Торчин скаржаться на чоловіка, який розраховується у магазинах фальшивими купюрами.

Про це у фейсбуці повідомили небайдужі жителі селища, – пише ІА Конкурент.

Вчора, 20 березня, в одному з магазинів Торчина невідомий чоловік розрахувався фальшивою купюрою в 200 гривень. Через велику кількість людей продавчиня Ольга Казимирова одразу не помітила підроблені гроші. Вже як покупців поменшало, жінка вирішила навести лад у касі та знайшла фальшивку.

«Це сталося вчора. Було багато людей, усі переважно розраховувалися купюрами по 200 гривень. Я спочатку не помітила її. Потім почала складати гроші, щоб легше було людям давати решту, і помітила дивну банкноту. Вона навіть по кольору вирізнялась. Як тільки я її побачила, одразу попередила колег з інших магазинів, щоб були обачні», – каже пані Ольга.

Купюра, якою розрахувалися у магазиніКупюра, якою розрахувалися у магазині

 

Камер відеоспостереження, на жаль, у магазині немає, тому визначити фальшивомонетника важко. Проте працівниця підозрює одного з місцевих жителів, який, на її думку, міг це зробити.

Якщо ж зловмисника піймають, то йому загрожує кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 186, КК України, що карається позбавленням волі на строк до чотирьох років або ж за ч.1 ст. 190 КК України, тоді йому загрожує штраф, арешт чи обмеження волі строком до трьох років.

Постраждала закликає колег у громаді бути пильними та навіть попри метушню у магазині слідкувати за купюрами, які їм дають у руки.